İMSAN Group olarak 40 yılı aşan köklü sektör deneyimimizle geleceğe yürüyoruz. Sektördeki gelişimi, uluslararası güncel yenilikleri takip eden ve en hızlı şekilde bu gelişmelere adapte olan çalışma anlayışımızla sadece şirketimizin değil sektörün güncelliği adına ilerlemesini sağlıyoruz. Sektörde 50’inci yılımıza doğru giderken global gelişmelere entegre bir ekiple yolumuza devam ediyoruz.

Galeri

İletişim

Genel

İMS Lojistik Yurtdışı Satış Müdürü Serhat İmrak, Havajet Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine sektörü anlattı. İmrak, “Lojistik, bütün ülkelerle bağ kurmanın somutlaştığı ticari bir alandır ve ticaretten daha fazlasıdır” dedi

İMS Lojistik Yurtdışı Satış Müdürü Serhat İmrak, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Havajet Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Menemen’de bulunan okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Okul Müdürü Bülent Karakuş ve öğretmenler de katıldı. Lojistik sektörüyle serüvenini anlatan İmrak, gençlere lojistiğin dünya ölçeğindeki imkanlarını da anlattı.

‘MESLEĞİ SEVMENİZ GEREK’

Lojistik sektöründe başarılı olmanın ilk koşulunun mesleği sevmek olduğunu belirten İmrak, “Ben önceleri mesleği düşünmüyordum. Düz lise mezunuyum ve açıkçası hukuk fakültesi okumayı düşünüyordum. Sonrasında Okan Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölümü’nü bitirdim ve mesleği sevdim. Çok ayrı bir dinamizmi var. Şu anda aynı üniversitede yüksek lisans yapıyorum.  Meslekten çok keyif aldığımı belirtmek isterim” dedi.

‘HAREKETLİ BİR MESLEK’

İmrak, lojistik sektörünün aslında gençler için uygun bir alan olduğunu belirterek, “Aksiyonu seviyorsanız bu mesleği de seversiniz. Çünkü dünyanın bütün coğrafyalarını takip halinde olacaksınız. Çok farklı kültürlerle iç içe olacaksınız. Çağımızın iletişim araçlarını iyi kullanacaksınız ve yaptığınız işler bu şekilde ilerleyecek” diye konuştu.

Mesleğin sosyallik ve donanım gerektirdiğini kaydeden İmrak, “Öncelikle İngilizceye hakim olmanız gerekir. Ama artık bu çağda bu da yetmiyor. Bence İspanyolca ve Arapçaya da yönelin. Arapça bulunduğumuz coğrafya için çok önemli bir dil. Çok dilli bir insan olursanız dünya yurttaşı olmuş olursunuz. Ama sektörde kalıcı olmak için en önemli koşul İngilizceyi bilmektir” sözlerine yer verdi.

HUKUKİ ALANIN DURUMU

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan İmrak, sektörün uluslararası hukuk bilgisiyle çok yoğun bir ilgisi olduğunu ifade ederek, “Dünyanın çok farklı ülkelerinden ürün taşımak belli bir hukuk bilgisini de gerektirir. Firma olarak zaten hukuki donanımı yüksek bir ekiple çalışıyoruz; ama hukuki olarak da genel geçer bilgilere sahip olmak gerek. En önemlisi işi iyi takip etmek gerek” diye konuştu.

146 ÜLKEYLE İŞ YAPIYORUZ

İmrak, dünyanın 146 ülkesiyle iş yaptıklarını belirterek, “Dünya genelinde 146 ülkede bulunan güvenilir acente ağımız ile karayolu, denizyolu ve havayolu entegreli Door To Door teslimatlar sağlıyoruz. Bu da kendi içinde bir takibi gerektiriyor. Bu konuda da gayet başarılıyız. Buradan dil meselesine bir daha dönmek istiyorum. Yani sizin İngilizce biliyor olmanız farklı ülkelerden de size sektörde alan açılmasını sağlayan bir faktördür” açıklamasını yaptı.

Dünyadaki gelişmelerin bütününün sektörü etkilediğini aktaran İmrak, “Siyasi ve toplumsal gelişmelerin bütünü sektörü etkiliyor. Firma olarak biz, her türlü zorluğa rağmen bulunduğumuz alanı terk etmemekle başarıya ulaştık. Örneğin 146 ülkeden söz ediyorum ya, bizim için hala en zorlu ülke Irak’tır ve en çok iş yaptığımız ülkelerden biridir. Çünkü savaş sonrası o bölgede var olmakta ısrar ettik. Aynı tutumu Afganistan için de sergiledik. Bu bir başarı getirdi” ifadesine yer verdi.

İmrak, Türkiye’nin özellikle havayolu ulaşımında günden güne önemli bir mesafe kat ettiğini söyleyerek, “Türkiye, bölgesinde adeta bir hava üssü haline geldi. Bu nedenle sizin bulunduğunuz okulun önemi de artıyor. Türkiye, havayolu taşımacılığında çok daha iyi bir noktaya gelecek. Aldığınız mesleki eğitimi bu açıdan da değerlendirin. Bizler de firma olarak havayolu taşımacılığını önemsiyoruz ve iş hacmimizin önemli bir kısmını oluşturuyor” dedi.

OKULDAKİ BAŞARIYA DİKKAT

Öğrencilere okuldaki performanslarıyla ilgili de görüşlerini aktaran İmrak, “İyi bir firmada staj yapmanız önemli. Bu firma biz de olabiliriz. Ancak, nereye giderseniz gidin, sizin okuldaki başarınız dikkate alınacaktır. Bu nedenle okulda başarılı öğrenciler olmaya özen göstermeniz gerekiyor. Tabii, şunu da belirteyim, sonuçta belirleyici olan sizin sahadaki pratiğinizdir. Örneğin bir staj dönemindeki pratiğiniz çok iyi değilse okuldaki başarınız da çok anlamlı olmuyor. Okulu ve dersleri ihmal etmeden sahayı öğrenmeniz şart” dedi.

AVANTAJLI BİR MESLEK

Öğrencilerin sektör personelinin kazancıyla ilgili sorularını da yanıtlayan İmrak, “Sektörde maaşın sınırı yok. Tabii bu sizin donanımınıza ve ortaya koyduğunuz çabaya bağlı. Sözünü ettiğimiz özellikte bir sektör çalışanı olduğunuz sürece bu meslekte kalırsınız ve yükselirsiniz” görüşünü aktardı.

İmrak, özellikle gençlerin mesleğe yönelmesini önemsediklerini anlatarak, şunları söyledi: “Elimizden geldiğince eğitim kurumlarına gidip sektörü anlatmaya çalışıyoruz. Söylediğimiz gibi, lojistik aslında gençler için çok uygun bir sektör. Çünkü genç insanlar gelişmeleri çok daha yakından takip edebilir ve kavrayabilir.”

Okul Müdürü Bülent Karakuş da,  sektörü tanımanın önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: Burada değerli konuğumuzdan öğrendikleriniz, dinledikleriniz çok önemli. Mesleğin içinden gelen insanlarla buluşmanızı önemsiyoruz. Bugünden sonra da sizler, kentimizde ve Türkiye’de hizmet veren firmaların da takipçisi olun. Sektördeki gelişmeleri sıkı takip edin ve neler yapıldığına bakın. Siz öğrencilerimizin staj süreçleri dahil her dönemde sağlıklı bir mesleki eğitim almaları için çalışmaya devam edeceğiz.”

Etkinliğin sonunda Serhat İmrak ve öğrenciler birlikte fotoğraf çektirdi. Okul Müdürü Karakuş da, İmrak’a okul yönetimi adına çiçek takdim etti.