İMSAN Group olarak 40 yılı aşan köklü sektör deneyimimizle geleceğe yürüyoruz. Sektördeki gelişimi, uluslararası güncel yenilikleri takip eden ve en hızlı şekilde bu gelişmelere adapte olan çalışma anlayışımızla sadece şirketimizin değil sektörün güncelliği adına ilerlemesini sağlıyoruz. Sektörde 50’inci yılımıza doğru giderken global gelişmelere entegre bir ekiple yolumuza devam ediyoruz.

Galeri

İletişim

Genel

Lojistik alanında adından söz ettiren İMSAN Grup, 2019’da sigorta hizmetleri alanında da çalışmalarına başladı. İMS Sigorta’nın kuruluşunu gerçekleştirdiklerini kaydeden İmrak, “Güçlü bir ekiple yola çıktık” dedi.

İmrak, sigorta hizmetinin her alanda gerekliliğine değinerek, “Olağandışı sıkıntılar her zaman yaşanabiliyor. Sigorta hizmeti almak, başa gelen sıkıntının olabildiğince telafi edilmesidir. O nedenle biz İMS Sigorta olarak başa gelen çekilmesini diyoruz” dedi. İmrak ile İMS Sigorta’nın kuruluş sürecini ve hedeflerini konuştuk.

-Mustafa bey, İMSAN Grup, İMS Sigorta’yı kurarak yeni bir hamle yaptı. Bize İMS Sigorta’nın kuruluş sürecini, anlatır mısınız?

Çatı firmamız İMSAN Grup, İMS Lojistik de taşıma işleri organizatörlüğü yapan firmamız. Bu bağlamda biz, yaptığımız hizmetleri müşteriye doğrudan doğruya yani kapıdan kapıya teslimat şeklinde yapıyoruz. Bunu yaparken de birçok müşterimizin sigorta hizmetini biz üstleniyoruz. Bunu yaparken sadece kendi sigorta işlemlerimizin dışında tedarikçilerimizi de sigortalamaya yönelik yönlendirmeler ve bununla ilgili uyarılarda bulunuyoruz. Sigorta şirketini biz bu bağlamda düşünerek açtık. İMS Sigorta, ilerleyen zamanlarda daha profesyonel,  daha kurumsal bir yapıyla sigorta camiasına girip, bizim karşılaşmış olduğumuz sorunları düzgün bir poliçeleme ile güvence altına alarak, tüm paydaşlarımızla, tedarikçilerimizle aynı güvenceyi paylaşacağız. Bu suretle onların da haklarını koruma amaçlı bir hizmet içine girdik.

Bunun dışında farklı kurumlara da hizmet sunmaya açıksınız diyebilir miyiz?

Tabii tabii… Bu noktada açtık zaten. Sektörde karşılaştığımız sigorta, teminat, karşılayıp karşılamama sıkıntısı, Irak gibi zor bir destinasyonda sigorta poliçesi yapılmıyor bu da ayrı bir sorun. Bunun da aşılması gerekiyor. Sektörde biz bu sorunları bildiğimiz için aynı şekilde hem partnerlerimiz hem tedarikçilerimiz aynı sorunlarla karşılaşıyor. Biz bunu gördüğümüz için kendimizde uygulayacağımız noktaları bizim müşterimiz olacak tedarikçi ve partnerimize de uygulayacağız.

-Çok kısa süre içinde İMS Sigorta neler yaptı? Nasıl bir ilgi gördü? İMS Sigorta şu anda hangi kurumlarla yürüyor?

Bu sektöre günü kurtarma ya da günübirlik bir bakış açısıyla başlamadık. Biz kurumsal bir altyapıyla başladık. Logomuzdan kurumsal kimliğimize, web sitemizden kullanacağımız sigorta programına kadar her şeyi sağlıklı tasarladık. İç mekanizmalarımız hem muhasebeyle entegrasyonlu hem poliçelerimiz çalışacağımız sigorta firmalarının veri tabanıyla uyumlu bir yazılım programını da satın aldık. Daha poliçeye başlamadan hem kurumsal hem teknik altyapımızı tamamlayarak başladık. Bundan dolayıdır ki ciddi bir rağbet görüyoruz. İMSAN Grup’un çatı firmamız olması ve sektörde bilinirliği nedeniyle hem sigorta firmaları hem partnerlerimiz şu anda ciddi bir ilgi gösteriyor. Şu anda HDI Sigorta ile işbirliğine gittik. Acenteliğini aldık. Mapfre Sigorta’yla da işbirliği ve anlaşmalarımız tamamlandı. Aynı zamanda Neova Sigorta ile acentelik ağımız tamamlandı. Son olarak Orient Sigorta’yla da çalışmalarımıza başladık. Bu şekilde 2019’a büyük bir kuruluş olmanın adımlarını atarak girdik.

İMS Sigorta 2018’de kuruluşunu ilan etti değil mi?

Evet, 2018.

Personel politikası konusunda neler yaptınız?

Sektörden ciddi deneyimleri olan sigorta ve risk mezunu aynı zamanda hissedarım olan Burçak Ayhan’la şu anda yol ilerliyoruz. Ayrıca sektörde bilinirliği olan Ufuk Uncu arkadaşımızı da kadromuza katarak biz, bu hizmeti işin ehli olan kişilerle başladık. Bu şekilde devam edeceğiz ve ekibimiz de bu şekilde zenginleştireceğiz. İşi bilen, beklentilere cevap veren, beklentileri doğru karşılayan bir ekip kurarak bu hizmeti sunacağız.

Sektördeki meslektaşlarınızdan bir talep geldi mi? Lojistik sektöründeki meslektaşlarınızı kastederek soruyorum…

Tabii tabii. Meslektaşlarımız bir yerde bizim rakiplerimizdir ama aynı zamanda dostlarımızdırlar. Onlardan da bir rağbet var. Bizimle işbirliği yapıyorlar. Bu konuda onlara müteşekkiriz. Aynı zamanda sektörde tedarikçimiz, partnerimiz olan ve müşterimiz olmaya aday olan firmalar da tebriklerini gönderiyorlar, bizimle çalışmak istediklerini belirtiyorlar.

İMS Sigorta sektöre nasıl bir soluk getirecek, nasıl bir farklılık katacak?

İMS Sigorta, günü kurtarmak gibi bir mantıkla açılmadı. Özellikle nakliyat, CMR, risk alanlarında çözüm ortağı olarak geliyor. Bu noktada sektöre hem kalite sektörün hem bakış açısını değiştirecek aynı zamanda sektörün dilini bilen yapımızla lojistik firmaları arasındaki bağı güçlendirecek, iletişim kazalarını engelleyecek, bu anlamda üzerine düşen misyonu tam anlamıyla yapacaktır. Sigorta hizmeti alanında yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bu noktada başarıyı hedefliyoruz. Rakiplerimizin işini bozmak değil; tamamen etik kurallar çerçevesinde bir çalışma öngörüyoruz. Bütün ticaret hayatımız boyunca bunu koruduk. Korumaya devam edeceğiz. Bizim amacımız tamamen farkındalık yaratarak sektörün 1 numarası olmayı hedefliyoruz.

Sigorta hizmeti ile ilgili son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Tabii, insanların başına kötü bir şey gelmesini kimse temenni etmez. Ancak, sıkıntılar, zorluklar, felaketler hayatın bir gerçeği ve hepimizin başına gelebiliyor. Sigorta hizmeti almak, başa gelen sıkıntının olabildiğince telafi edilmesidir. O nedenle biz İMS Sigorta olarak “Başa gelen çekilmesin” diyoruz.

İMS Sigorta Kurucu Ortağı Burçak Ayhan:

“İMSAN Grup çatısı altında 2018 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz İMS Sigorta, sağlam altyapısı ve taşıma organizatörlüğü alanındaki tecrübesinden yola çıkarak sektöre adım attı. Güveni ve sigorta sürecinde müşterinin yanında yer aldığını hizmetiyle gösteren bir firma olmayı esas alıyoruz. Lojistik sektöründe kendini ispatlamış bir firma olarak sigorta hizmetinde ev, DASK, sağlık, işyeri başta olmak üzere her branşta farklılığını ortaya koyan bir çalışma anlayışı içindeyiz.

İzmir’in kalbi olan Alsancak’ta ulaşılabilir bir noktada hizmet veriyoruz. Sigorta hizmetinin ilk üniversite mezunlarından oluşan ve sahada da başarılar elde etmiş bir ekiple çalışıyoruz. Donanımlı satış ekibi ve çağın teknolojisine uygun altyapımızla sağlıklı işleyen sistemimizle müşterilerimizin her an hizmetindeyiz.

İMS Sigorta uluslararası alanda hizmet veren bir firma olarak Türkiye’de bulamadığımız teminatları uluslararası hukuktan faydalanarak sigorta hizmetini karşılıyoruz. Çeşitli firmalarla olan bağımız bizi dünyanın her noktasında aktif kılıyor.

İMS Sigorta olarak,  HDI Sigorta, Mapfre Sigorta, Neova Sigorta ve Orient Sigorta’yla işbirliği yaparak sektörde güçlü bir konuma sahibiz.”

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir